Docenteninformatie

Martin en Henk Slagmolen hebben een leergerichte lesmethode ontwikkeld die de afgelopen jaren door diverse gediplomeerde bridgedocenten in de praktijk is getest. Hun ervaringen met het leerboek en het les- en oefenmateriaal vormen een belangrijke bijdrage aan de huidige versie.

De feedback van alle bridgedocenten, die de lesmethode de afgelopen twee jaar hebben gebruikt, is verwerkt in de huidige versie.

Klik hier voor een overzicht van:

Standaard 5 Hoog onnodig moeilijk voor beginners?
In de praktijk blijkt dat sommige biedafspraken van de systeemkaart Standaard 5 Hoog door beginners moeilijk worden gevonden, terwijl daarvoor eenvoudiger alternatieven bestaan. Bijvoorbeeld:

Bridgeleerboek voor iedereen biedt de mogelijkheid om de betreffende hoofdstukken (plus het ondersteunende docentenmateriaal) te vervangen door een gewenste vereenvoudigde versie.

Voor zowel het A- als het B-gedeelte van elk hoofdstuk is een leergerichte powerpoint gemaakt, alsmede een tafelopdracht, een tafelpuzzel en acht oefenspellen. De oefenspellen zijn ook als pbn-bestand beschikbaar voor docenten die over een dupliceermachine beschikken.

Verder hebben wij bij elk deel een Bridgeleerapp gebouwd (geschikt voor voor PC, Mac, Tablet en iPad) .

Graag zouden wij geïnteresseerde bridgedocenten een presentexemplaar aanbieden van het leerboek. Momenteel hebben wij echter geen uitgever die de kosten daarvan voor zijn rekening wil nemen. Daarom hebben wij een andere formule bedacht. Wij informeren u als docent hier graag nader over.